Wissenschaftliche Artikel

Hanušová, K., Rajchl, A., Votavová, L., Dobiáš, J., & Steiner, I. (2013). Testing the influence of various conditions on the migration of epxidised soybean oil from polyvinylchlorid gaskets. Food Additives & Contaminants: Part A, 30(11), 1963–1975. https://doi.org/10.1080/19440049.2013.825818 ( reposiTUm)
Fellner, M., Gruber, L., & Steiner, I. (2012). Migrationspotenzial von Kaffeefilter-Papieren. Deutsche Lebensmittel-Rundschau, 108(6), 305–312. http://hdl.handle.net/20.500.12708/163715 ( reposiTUm)
Scharnhorst, K., & Steiner, I. (2011). Beeinflussen die rheologischen Eigenschaften eines Lebensmittels die Migration aus Lebensmittelverpackungsmaterialien? Lebensmittelchemie, 65(1), 10. http://hdl.handle.net/20.500.12708/162630 ( reposiTUm)
Steiner, I., & Wallner, J. M. (2009). Textur und Struktur von Lebensmitteln. Deutsche Lebensmittel-Rundschau, 105(9), 562–566. http://hdl.handle.net/20.500.12708/165939 ( reposiTUm)
Steiner, I., & Scharnhorst, K. (2008). Anforderungen an Bestrahlungslampen für Verkaufstheken im Lebensmittelhandel. Lebensmittelchemie, 62(3), 66. http://hdl.handle.net/20.500.12708/170641 ( reposiTUm)
Steiner, I., & Desser, A. (2008). Kokoswasser - Zusammensetzung, Eigenschaften und Herstellungsverfahren. Ernährung / Nutriution, 32(12), 511–514. http://hdl.handle.net/20.500.12708/170652 ( reposiTUm)
Steiner, I., Balogh, I., & Archodoulaki, V. (2006). Einfluss der Glasübergangstemperatur auf die Herstellung von Milch- und Molkepulvern. Lebensmittelchemie, 60(3), 54. http://hdl.handle.net/20.500.12708/173215 ( reposiTUm)

Beiträge in Tagungsbänden

Abdelaaty, A., Paget, R., & Steiner, I. (2014). Haltbarmachung von Molke als Agens gegen Mehltau im biologischen Weinbau. In GÖCH & ASTOX (Eds.), Lebensmittelsicherheit (p. 46). http://hdl.handle.net/20.500.12708/48798 ( reposiTUm)
Fleischberger, C., Archodoulaki, V.-M., & Steiner, I. (2013). Influence Of Active Packaging Materials On Microorganisms Of Selected Food Stuffs. In H. Köksel (Ed.), Eurofoodchem Xvii - Book of Abstracts (p. 695). http://hdl.handle.net/20.500.12708/48182 ( reposiTUm)
Tallian, C., Scharnhorst, K., & Steiner, I. (2013). Influence Of Storage Conditions On The Rheological Properties Of Dairy Products. In H. Köksel (Ed.), EUROFOODCHEM XVII - Book of Abstracts (p. 659). http://hdl.handle.net/20.500.12708/48181 ( reposiTUm)
Fleischberger, C., Archodoulaki, V.-M., & Steiner, I. (2012). Mikrobiologisch wirksame Substanzen in “aktiven” Lebensmittel-Verpackungsfolien. In F. Bauer (Ed.), Haltbarkeit von Lebensmitteln (pp. 12–17). Gesellschaft Österreichischer Chemiker, 1010 Wien. http://hdl.handle.net/20.500.12708/47817 ( reposiTUm)
Scharnhorst, K., & Steiner, I. (2012). Viscoelastic properties of dairy products in relation to migration of additives from a LLDPE film. In ILSI Europe (Ed.), 5 th International Symposium on Food Packaging - Scientific Developments supporting Safety and Innovation (p. 212). http://hdl.handle.net/20.500.12708/47906 ( reposiTUm)
Fleischberger, C., Archodoulaki, V.-M., & Steiner, I. (2012). Active food packaging materials containing citric acid and sorbic acid. In ILSI Europe (Ed.), Food Packaging - Scientific Developments Supporting Safety and Innovation (p. 122). http://hdl.handle.net/20.500.12708/47907 ( reposiTUm)
Fellner, M., & Steiner, I. (2011). Migration from coffee filter papers. In Gesellschaft Deutscher Chemike (Ed.), Kurzreferate (p. 72). http://hdl.handle.net/20.500.12708/47522 ( reposiTUm)
Steiner, I., & Kisser, J. (2011). Resveratrol in Shoots, Stems and Leaves of Vitis vinifera. In H. Zielinski (Ed.), EuroFoodChem XVI-Translating food chemistry into health benefits (p. 35). Polish Journal of Food and Nutrition Sciences. http://hdl.handle.net/20.500.12708/47525 ( reposiTUm)
Scharnhorst, K., & Steiner, I. (2011). Food structure and migration of additives from plastic packaging. In P. S. Taoukis (Ed.), Food Process Engineering in a Changing World (pp. 983–984). Cosmosware, Athens, Greece. http://hdl.handle.net/20.500.12708/47526 ( reposiTUm)
Scharnhorst, K., & Steiner, I. (2010). Beeinflussen die rheologischen Eigenschaften eines Lebensmittels die Migration aus Lebensmittelverpackungsmaterialien? In Gesellschaft Deutscher Chemike (Ed.), 39. Deutscher Lebensmittelchemikertag Kurzreferate (p. 275). Gesellschaft Deutscher Chemiker-Lebensmittelchemische Gesellschaft. http://hdl.handle.net/20.500.12708/46988 ( reposiTUm)
Steiner, I., & Desser, A. (2010). Blausäure in Steinobstkernen - Quantifizierung und Dekontamination. In Wertbestimmende Inhaltsstoffe in Lebensmitteln (pp. 13–17). Gesellschaft Österreichischer Lebensmittelchemiker, AG Lebensmittelchemie, Kosmetik und Tenside. http://hdl.handle.net/20.500.12708/46859 ( reposiTUm)
Scharnhorst, K., & Steiner, I. (2010). Is there a relationship between structural/rheological properties of ketchup and its susceptibility for migrating substances from plastic packaging? In Annual European Rheology Conference - Book of Abstracts (p. 243). http://hdl.handle.net/20.500.12708/46984 ( reposiTUm)
Desser, A., & Steiner, I. (2010). Nutzungsmöglichkeiten von blausäurehaltigen Steinobstkernen. In M. Murkovic (Ed.), Wertbestimmende Inhaltsstoffe in Lebensmitteln (pp. 232–235). Gesellschaft Österreichischer Chemiker, AG Lebensmittelchemie, Kosmetik und Tenside. http://hdl.handle.net/20.500.12708/46865 ( reposiTUm)
Scharnhorst, K., & Steiner, I. (2010). Migration of additives from plastic packaging materials into non - Newtonian liquid foodstuffs - a new approach. In MATBIM (p. 2). http://hdl.handle.net/20.500.12708/46975 ( reposiTUm)
Steiner, I., & Desser, A. (2009). Determination of cyanide compounds in kernels of stone-fruits. In University of Copenhagen (Ed.), EURO FOOD CHEM XV - Food for the future, Proceeding 2 (pp. 32–35). http://hdl.handle.net/20.500.12708/46452 ( reposiTUm)
Steiner, I., Kovalsky- Paris, M. P., & Hafner, H. (2009). Entwicklung eines Schnelltests zur Phosphorbestimmung in Pflanzenölen. In 38. Deutscher Lebensmittelchemikertag 2009 (p. 117). Gesellschaft Deutscher Chemiker e.V. http://hdl.handle.net/20.500.12708/46612 ( reposiTUm)
Steiner, I., & Desser, A. (2008). Evaluierung von Verfahren zur Haltbarmachung von Kokoswasser. In F. Bauer & W. Pfannhauser (Eds.), Pflanzliche Lebensmittel-Wein, Obst, Gemüse-Qualität und Sicherheit (pp. 317–322). http://hdl.handle.net/20.500.12708/46127 ( reposiTUm)
Riedler, R., Scharnhorst, K., & Steiner, I. (2008). Whey protein films as active food packaging materials and their antimicrobial effects on Escherichia coli and Bacillus subtilis spores. In Food Packaging - Scientific Developments supporting Safety and Quality (p. 104). http://hdl.handle.net/20.500.12708/46246 ( reposiTUm)
Steiner, I. (2008). Lebensmittelsicherheit durch innovative Lebensmittelverpackungen. In Food Safety-Lebensmittelsicherheit-Herausforderung für die Zukunft. RIS NÖ Fachdialog Innovation, FH Wr. Neustadt, Standort Tulln, Austria. http://hdl.handle.net/20.500.12708/46034 ( reposiTUm)
Steiner, I., & Volansky, P. (2007). Influence of physico-chemical properties of foodstuffs on the migration behaviour of additives from plastic food packaging materials. In EURO FOOD CHEM XIV - Food quality, an issue of molecular based science (pp. 366–369). Société Francaise de Chimie. http://hdl.handle.net/20.500.12708/45803 ( reposiTUm)
Steiner, I., & Scharnhorst, K. (2007). Anforderungen an Bestrahlungslampen für Verkaufstheken im Lebensmittelhandel. In 36. Deutscher Lebensmittelchemikertag Abstractband (p. 115). Lebensmittelchemische Gesellschaft. http://hdl.handle.net/20.500.12708/45804 ( reposiTUm)
Volansky, P., & Steiner, I. (2006). Analysis of benzophenone and diphenyl phthalate as migrating substances from plastic food packaging materials into representative foodstuffs. In FOODMIGROSURE Closing Conference - Collection of Presentations and Posters. FOODMIGROSURE Closing Conference Baveno, Baveno, EU. http://hdl.handle.net/20.500.12708/45602 ( reposiTUm)
Steiner, I., Volansky, P., Simoneau, C., & Mandanis, A. (2006). Modellierung der Migration von Kunststoffen in Lebensmittel - Auswahl der Prüflebensmittel nach ihren physikalisch-chemischen Eigenschaften und der Verzehrhäufigkeit. In FOODMIGROSURE Closing conference - Collection of Presentations and Posters. FOODMIGROSURE Closing Conference, Baveno, EU. http://hdl.handle.net/20.500.12708/45601 ( reposiTUm)
Steiner, I., & Volansky, P. (2006). Selection of foodstuffs. In Foodmigrosure Closing Conference - Collection of Presentations and Posters. Internationale Veranstaltung mit CD-Publikation, Baveno, EU. http://hdl.handle.net/20.500.12708/45578 ( reposiTUm)
Fiala, F., Strasser, C., Strasser, K., & Steiner, I. (2006). Weichmacher in Kinderspielwaren. In 35. Deutscher Lebensmittelchemikertag Kurzreferate (p. 104). http://hdl.handle.net/20.500.12708/45577 ( reposiTUm)
Steiner, I. (2006). Migration von Schadstoffen aus Lebensmittelverpackungen. In M. Cichna-Markl, G. Sontag, & R. Stidl (Eds.), Schadstoffe in Lebensmitteln und Futtermitteln (pp. 61–66). http://hdl.handle.net/20.500.12708/45576 ( reposiTUm)
Steiner, I., Volansky, P., & Strasser, C. (2005). Migration Kinetics of Benzophenone and Diphenyl Phthalate from Low Density Polyethylene in Representative Foodstuffs. In Proceedings of EURO FOOD CHEM XIII (pp. 533–536). http://hdl.handle.net/20.500.12708/45271 ( reposiTUm)
Steiner, I., Balogh, I., & Archodoulaki, V. (2005). Einfluss der Glasübergangstemparatur auf die Herstellung von Milch- und Molkepulvern. In Abstract Volume (p. 90). http://hdl.handle.net/20.500.12708/45272 ( reposiTUm)

Beiträge in Büchern

Steiner, I., Stephani, A., & Kroh, L. W. (2007). Analytik von Bedarfsgegenständen, Kapitel 2 Kunststoffe und Elastomere. In L. W. Kroh (Ed.), Analytik von Bedarfsgegenständen (pp. 23–86). Behr´s Verlag. http://hdl.handle.net/20.500.12708/25317 ( reposiTUm)
Steiner, I., & Volansky, P. (2006). Determination of diphenylphthalate and benzophenone in foodstuffs. In P. Paseiro Losada, C. Simoneau, & R. Franz (Eds.), Compilation of analytical methods for model migrants in foodstuffs (pp. 51–66). European Commission, Directorate General, Joint Research Center. http://hdl.handle.net/20.500.12708/25302 ( reposiTUm)

Präsentationen

Steiner, I. (2014). Rechtliche Aspekte beim Verpacken von Lebensmitteln. FFG-Projekt “Lebensmittelverpackung - aktuelle Forschung und Technologie in der Praxis,” Wien, Austria. http://hdl.handle.net/20.500.12708/99501 ( reposiTUm)
Steiner, I. (2003). Chemische und analytische Aspekte der Qualitätssicherung von ausgewählten Lebensmitteln und Verpackungsmaterialien. Universität für Bodenkultur Wien, Wien (Austria), Austria. http://hdl.handle.net/20.500.12708/96161 ( reposiTUm)
Varmuza, K., Steiner, I., Glinsner, T., & Klein, H. (2002). Investigation of concentration profiles from beer-ageing compounds by chemometric methods. Analytica Conference 2002, München (Deutschland), Austria. http://hdl.handle.net/20.500.12708/95956 ( reposiTUm)
Varmuza, K., Steiner, I., Glinsner, T., & Klein, H. (2002). Evaluation of concentration profiles from beer-ageing compounds by exploratory data analysis. Chemometrics VI, Brno, Czech Republic, Austria. http://hdl.handle.net/20.500.12708/95959 ( reposiTUm)

Berichte

Jost, P. M., Abdelaaty, A., & Steiner, I. (2014). Haltbarmachung von Molke als Agens gegen Mehltau im biologischen Weinbau (No. 1). http://hdl.handle.net/20.500.12708/38282 ( reposiTUm)
Steiner, I., Hafner, H., & Kovalsky- Paris, M. P. (2007). Entwicklung einer Schnellmethode zur Phopsphorbestimmung in Pflanzenölen (No. 1). http://hdl.handle.net/20.500.12708/32667 ( reposiTUm)
Steiner, I., Hafner, H., & Kovalsky- Paris, M. P. (2007). Entwicklung einer Schnellmethode zur Phosphorbestimmung in Pflanzenölen (No. 2). http://hdl.handle.net/20.500.12708/32668 ( reposiTUm)
Steiner, I., Hafner, H., & Kovalsky- Paris, M. P. (2007). Bestimmung einer Schnellmethode zur Phosphorbestimmung in Pflanzenölen (No. 4). http://hdl.handle.net/20.500.12708/32670 ( reposiTUm)
Steiner, I., Hafner, H., & Kovalsky- Paris, M. P. (2007). Entwicklung einer Schnellmethode zur Phopsphorbestimmung in Pflanzenölen (No. 3). http://hdl.handle.net/20.500.12708/32669 ( reposiTUm)
Steiner, I., Volansky, P., & Hafner, H. (2006). FOODMIGROSURE Year 3 Project Report (No. 3). http://hdl.handle.net/20.500.12708/32567 ( reposiTUm)
Steiner, I. (2006). FOODMIGROSURE Project Deliverable 5. http://hdl.handle.net/20.500.12708/32568 ( reposiTUm)
Steiner, I., & Volansky, P. (2005). Foodmigrosure: Y2 Projekt Report (March 2004-February 2005). http://hdl.handle.net/20.500.12708/32472 ( reposiTUm)
Fiala, F., & Steiner, I. (2005). Final Report: Plasticizers in toys: Method validation using toy samples and analysis of toys. http://hdl.handle.net/20.500.12708/32471 ( reposiTUm)
Fiala, F., & Steiner, I. (2003). Final report “Determination of Plasticizers” (Method development, validation and peer review for CEN TC 52 WG9 TG2). http://hdl.handle.net/20.500.12708/32180 ( reposiTUm)
Fiala, F., & Steiner, I. (2003). "Determination of Plasticizers "(Method development ,validation and peer review for CEN TC 52 WG9 TG2 ). http://hdl.handle.net/20.500.12708/32227 ( reposiTUm)